Chambéryn ympäristövyöhyke

Vihreä vyöhyke Chambéry

Vaadittu ympäristötarratyyppi: CritAir 3 ja parempi

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Chambéryn ympäristövyöhyke

Vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA) astui 21. marraskuuta 2017 voimaan Chambéryssa, Savoien departmentin pääkaupungissa. Sekä ranskalaiset että ulkomaalaiset autoilijat voivat päästä käytössä olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle, jos heillä on voimassaoleva päästöluokan E, 1, 2 tai 3 Crit’Air-tarra. Pääsy on kielletty korkeampiin päästöluokkiin kuuluvilta tai tarrattomilta autoilta.

Ranska, kuten Saksa, Itävalta ja muut Euroopan maat, pyrkii parantamaan asukkaidensa ympäristöä ja elämänlaatua suurissa kaupungeissa.

 

Chambéryn ympäristövyöhykkeen kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

Chambéryn vähäpäästöisen vyöhykkeen voimassaolo

Kyseessä on vähäpäästöinen hätävyöhyke, joka otetaan käyttöön, mikäli päästörajat ylittyvät yli 2 perättäisen vuorokauden ajan.

- 2 vuorokauden savusumuhälytyksen jälkeen pääsy sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkaan E, 1, 2 tai 3.

- savusumutason jatkuessa pidempään departementin prefekti voi tiukentaa ehtoja ja autoilurajoituksia entisestään.

Jos ajaa voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle ilman ympäristötarraa, joutuu maksamaan 68 euron suuruisen sakon, joka voi nousta 375 euroon maksun viivästyessä.

Autoilu Chambéryssa

Oletko menossa Savoieen/Chambéryyn autolla?

21.11.2017 alkaen ulkomaille rekisteröidyt autot täytyy merkitä Crit’Air-ympäristötarralla. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön silloin, kun korkeampi savusumutaso on jatkunut yli 2 vuorokauden ajan. Tällöin voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle pääsevät ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkaan E, 1, 2 tai 3. Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnistä uhkaa 68–375 euron suuruinen sakko.

Koko Savoien departementti kuuluu Chambéryn vähäpäästöisen vyöhykkeen piiriin. Departementin edustajat määrittävät, minkä alueiden katsotaan kuuluvan hätätilan piiriin käyttöön otetulla vähäpäästöisellä vyöhykkeellä.

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Chambéryyn – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

Oletko menossa Savoieen/Chambéryyn autolla?

Hanki Crit’Air Chambéryyn, Pariisiinja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.