Ympäristötarra Itävallassa

Lista Itävallan matalien päästöjen vyöhykkeistä

Kuten Saksa, myös Itävalta on ottanut käyttöön useita ympäristövyöhykkeitä, jotka ovat vähitellen sallineet pääsyn vain kaikkein ympäristöystävällisimmille ajoneuvoille. Jotkut vyöhykkeet, esimerkiksi Wienin lähialueilla, oltiin otettu käyttöön jo vuoteen 2012 mennessä, kun taas toiset otettiin käyttöön vasta vuonna 2014. Tarkastellaanpa Itävallan ympäristövyöhykkeitä ja niiden käyttöönottopäiviä sekä ajoneuvotyyppejä, joiden pääsy on kielletty näille alueille.

Onko sinulla N-kategorian ajoneuvo? (katso rajoitukset alta) Seuraaville ympäristövyöhykkeille pääsemiseksi ajoneuvot on merkittävä ympäristötarralla. Muutoin voit saada jopa 2180 euron sakkorangaistuksen.

Itävalta ottaa matalien päästöjen vyöhykkeitä käyttöön vähitellen, joten on mahdollista, että vyöhykkeitä on olemassa muitakin kuin listallamme mainitut.

Tällä hetkellä Itävallassa ei ole tienvarsikylttejä vyöhykkeiden merkiksi, joten suosittelemme, että vertaat reittiäsi matalien päästövyöhykkeiden karttaan ennen Itävaltaan matkustamista. Voit joka tapauksessa ostaa ympäristötarran varmuuden vuoksi jo nyt – se on voimassa rajoittamattoman ajan.

Vihreät vyöhykkeet Itävalta - Kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

AIOTKO MATKUSTAA ITÄVALTAAN?

Hanki Pickerl Wienin, Styrian ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.