Lillessä ympäristövyöhykkeet

Vihreä vyöhyke Lille

Vaadittu ympäristötarratyyppi: CritAir 4 tai 3 ja parempi

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Lillen vähäpäästöinen vyöhyke

Pariisin lisäksi myös Lillessä ja muissa kaupungeissa on otettu käyttöön vähäpäästöisiä vyöhykkeitä. 1. huhtikuuta 2017 lähtien ulkomaille rekisteröityjen ajoneuvojen kuljettajat tarvitsevat ympäristötarran päästäkseen Lilleen. Kyseessä on ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA), joka astuu voimaan, mikäli päästöolosuhteet ovat poikkeuksellisen huonot.

Ranska pyrkii Saksan, Itävallan ja muiden Euroopan valtioiden tavoin kohentamaan isompien kaupunkien asukkaiden ympäristöä ja elämänlaatua.

 

Lillen vähäpäästöisen vyöhykkeen kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

Lillen vähäpäästöisen vyöhykkeen voimassaolo

Kun raja-arvot ylittyvät, pääsy sallitaan todennäköisesti ainoastaan sellaisille ajoneuvoille, joilla on voimassaoleva luokkien E, 1, 2 tai 3 Crit’Air-ympäristötarra. Muihin tarraluokkiin kuuluvat ajoneuvot kielletään.

 

Ympäristövyöhykkeet koskevat ulkomaalaisia

Jos ajaa voimassa olevalla vähäpäästöisellä vyöhykkeellä ilman tarraa, joutuu maksamaan 68 euron suuruisen sakon, joka voi nousta 375 euroon maksun viivästyessä.

Autoilu Lillessä

Oletko menossa Lilleen autolla?

Ulkomaille rekisteröidyt autot täytyy 1.4.2017 alkaen merkitä Crit’Air-ympäristötarralla. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön aina, kun savusumun taso nousee merkittävästi. Vähäpäästöiselle vyöhykkeelle päästetään todennäköisesti ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkiin E, 1, 2 ja 3. Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnin uhkana on 68–375 euron suuruinen sakko.

Lillen vähäpäästöinen vyöhyke kattaa yhteensä 12 kuntaa, jotka ovat Lille, Hellemmes, Lambersart, Lezennes, Lomme, La Madeleine, Marcq-en-Barœul, Marquette-lez-Lille, Mons-en-Barœul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille ja Lille-Sequedin. Kiellot ja rajoitukset eivät ole käytössä maanteillä A1, A22, A25, N227 ja D652.

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Lilleen – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

Oletko menossa Lilleen autolla?

Hanki Crit’Air Lille, Pariisiin ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.