Lyonissa ympäristövyöhykkeet

Vihreä vyöhyke Lyon

Vaadittu ympäristötarratyyppi: Riippuu hälytystasosta

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Lyonin vähäpäästöinen vyöhyke

Vuoden 2016 lopusta lähtien Lyonissa on ollut käytössä ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA), joka astuu aina voimaan, kun ilmansaasteiden taso nousee korkeaksi.

Alkuperäiset säännöt rajoittivat ajoneuvon pääsyn kaupunkiin sen perusteella, päättyikö sen rekisterinumero parilliseen vai parittomaan lukuun. 16.11.2017 alkaen pääsyluvan perusteena on ollut pelkästään ympäristötarran luokka.

 

Lyonin vähäpäästöisen vyöhykkeen kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

 

Lyonissa ympäristövyöhykkeiden voimassaoloajat

Autoiluehdot perustuvat savusumuhälytyksen tasoon:

  • kun N1-taso saavutetaan: autoilu sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joissa on Crit’Air-tarra.
  • kun N2-taso saavutetaan: 2 vuorokauden savusumuhälytyksen jälkeen autoilu sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkaan 0, 1, 2 tai 3.
  • kun N3-taso saavutetaan: kun ilmanlaadun heikentymistä on jatkunut pidempään, autoilu sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joiden tarra kuuluu luokkaan 0, 1 tai 2.

Jos ajaa voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle ilman ympäristötarraa, joutuu maksamaan 68 euron suuruisen sakon, joka voi nousta 375 euroon maksun viivästyessä.

Ympäristövyöhykkeet koskevat ulkomaalaisia

1.4.2017 lähtien Lyonin käytössä olevalla vähäpäästöisellä vyöhykkeellä liikkuvilta autoilta, sekä Ranskan että ulkomaiden rekisterissä olevilta, vaaditaan tuulilasiin kiinnitetty Crit’Air-tarra, joka sallii pääsyn kaupunkiin.

 

Autoilu Lyonissa

Oletko menossa Lyoniin autolla?

Ulkomaille rekisteröidyt autot täytyy 1.4.2017 alkaen merkitä Crit’Air-ympäristötarralla. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön savusumun tason noustessa. Kun savusumuhälytys on ollut voimassa 2 vuorokautta, pääsy sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkiin E 1, 2 ja 3. Sen jälkeen ehdot kiristyvät entisestään, mikäli savusumuhälytystä kestää pidempään. Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnin uhkana on 68–375 euron suuruinen sakko.

Koko kaupunki, lähistön Villeurbanne ja sisemmät tiet mukaan lukien, kuuluu Lyonin vähäpäästöiseen vyöhykkeeseen. Rajoitus ei koske maanteitä A6, A7 ja A42 sekä A6:n tunnelia.

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Lyoniin – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

Oletko menossa Lyoniin autolla?

Hanki Crit’Air Lyonissa, Pariisiin ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.