Lyonissa ympäristövyöhykkeet

Vihreä vyöhyke Lyon

Vaadittu ympäristötarratyyppi: Riippuu hälytystasosta

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Lyonissa ympäristövyöhykkeet

Lyonissa on vuoden 2016 lopusta lähtien käytössä nk. satunnainen vähäpäästöinen vyöhyke, joka astuu voimaan, kun tietty ilmansaasteiden taso saavutetaan.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että mikäli varoitus ”korkeasta savusumun tasosta” annetaan kuukauden parittomana päivänä, kaupunkiin pääsevät ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden rekisterinumero on pariton, ja jos taas parillisena päivänä, kaupunkiin pääsevät ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden rekisterinumero on parillinen.

 

 

Kartta Lyon ympäristövyöhykkeistä

 

Lyonissa ympäristövyöhykkeiden voimassaoloajat

Muut kaupunkiin pääsemisen olosuhteet riippuvat savusumuvaroituksen tasosta:

  • Taso D2 – Pääsy sallitaan autoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu ryhmiin 0, 1, 2 tai 3. Alempiin ryhmiin (eli 4, 5 tai 6) kuuluvat autot noudattavat vuoroliikenteen sääntöjä. Parittomina päivinä kaupunkiin päästetään autot, joiden rekisterinumerot ovat parittomia, ja parillisina päivinä kaupunkiin päästetään vain sellaiset autot, joiden rekisterinumerot ovat parillisia.
  • Taso D3 – Pääsy sallitaan autoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu ryhmiin 0, 1 tai 2. Alempiin ryhmiin (eli 3, 4, 5 tai 6) kuuluvat autot noudattavat vuoroliikenteen sääntöjä. Parittomina päivinä kaupunkiin päästetään autot, joiden rekisterinumerot ovat parittomia, ja parillisina päivinä kaupunkiin päästetään vain sellaiset autot, joiden rekisterinumerot ovat parillisia.

Ympäristövyöhykkeet koskevat ulkomaalaisia

1. helmikuuta 2017 alkaen sekä ranskalaisilla että ulkomaalaisilla ajoneuvoilla, jotka ajavat Lyonin vähäpäästöisen vyöhykkeen läpi silloin, kun vyöhyke on käytössä, tulee olla tuulilasissaan Crit’Air-tarra, joka sallii niiden päästä kaupunkiin.

 

68 euron sakko

Ympäristövyöhykkeelle ilman voimassa olevaa tarraa ajavat saavat vähintään 68 euron suuruisen sakon.

 

Autoilu Lyonissa

Oletko menossa Lyoniin autolla?

Ulkomaille rekisteröidyt autot täytyy 1.4.2017 alkaen merkitä Crit’Air-ympäristötarralla. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön savusumun tason noustessa. Kun savusumuhälytys on ollut voimassa 2 vuorokautta, pääsy sallitaan ainoastaan ajoneuvoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkiin E 1, 2 ja 3. Sen jälkeen ehdot kiristyvät entisestään, mikäli savusumuhälytystä kestää pidempään. Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnin uhkana on 68–375 euron suuruinen sakko.

Koko kaupunki, lähistön Villeurbanne ja sisemmät tiet mukaan lukien, kuuluu Lyonin vähäpäästöiseen vyöhykkeeseen. Rajoitus ei koske maanteitä A6, A7 ja A42 sekä A6:n tunnelia.

 

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Lyoniin – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

 

Oletko menossa Lyoniin autolla?

Hanki Crit’Air Lyonissa, Pariisiin ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.