Lyonissa ympäristövyöhykkeet

Lyonissa on vuoden 2016 lopusta lähtien käytössä nk. satunnainen vähäpäästöinen vyöhyke, joka astuu voimaan, kun tietty ilmansaasteiden taso saavutetaan. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että mikäli varoitus ”korkeasta savusumun tasosta” annetaan kuukauden parittomana päivänä, kaupunkiin pääsevät ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden rekisterinumero on pariton, ja jos taas parillisena päivänä, kaupunkiin pääsevät ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden rekisterinumero on parillinen.

Muut kaupunkiin pääsemisen olosuhteet riippuvat savusumuvaroituksen tasosta:

  • Taso D2 – Pääsy sallitaan autoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu ryhmiin 0, 1, 2 tai 3. Alempiin ryhmiin (eli 4, 5 tai 6) kuuluvat autot noudattavat vuoroliikenteen sääntöjä. Parittomina päivinä kaupunkiin päästetään autot, joiden rekisterinumerot ovat parittomia, ja parillisina päivinä kaupunkiin päästetään vain sellaiset autot, joiden rekisterinumerot ovat parillisia.
  • Taso D3 – Pääsy sallitaan autoille, joiden Crit’Air-tarra kuuluu ryhmiin 0, 1 tai 2. Alempiin ryhmiin (eli 3, 4, 5 tai 6) kuuluvat autot noudattavat vuoroliikenteen sääntöjä. Parittomina päivinä kaupunkiin päästetään autot, joiden rekisterinumerot ovat parittomia, ja parillisina päivinä kaupunkiin päästetään vain sellaiset autot, joiden rekisterinumerot ovat parillisia.

1. helmikuuta 2017 alkaen sekä ranskalaisilla että ulkomaalaisilla ajoneuvoilla, jotka ajavat Lyonin vähäpäästöisen vyöhykkeen läpi silloin, kun vyöhyke on käytössä, tulee olla tuulilasissaan Crit’Air-tarra, joka sallii niiden päästä kaupunkiin.

Ympäristövyöhykkeelle ilman voimassa olevaa tarraa ajavat saavat vähintään 68 euron suuruisen sakon.

 

Kartta Lioni ympäristövyöhykkeistä

AIOTKO MATKUSTAA RANSKA AUTOLLA?

Hanki Crit’Air Pariisiin, Grenobleen ja muihin kaupunkeihin. Ilmainen toimitus 14 vuorokauden sisällä.