Marseillen ympäristövyöhyke

Vihreä vyöhyke Marseille

Vaadittu ympäristötarratyyppi: Ainakin Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Marseillen ympäristövyöhyke

1. tammikuuta 2019 myös Marseillessa otettiin käyttöön ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA). Voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle pääsevät ainoastaan sellaiset ranskalaiset ja ulkomaalaiset autoilijat, joilla on voimassaoleva Crit’Air-tarra. Ei ole vielä tiedossa, mitkä luokat joutuvat ajokieltoon. Tiedot päivitetään aikanaan.

Ranska, kuten Saksa, Itävalta ja muut Euroopan maat, pyrkii parantamaan asukkaidensa ympäristöä ja elämänlaatua suurissa kaupungeissa.

 

Marseillen ympäristövyöhykkeen kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

 

Marseillen vähäpäästöisen vyöhykkeen voimassaolo

Kyseessä on vähäpäästöinen hätävyöhyke, joka otetaan käyttöön, mikäli päästörajat ylittyvät yli 3 perättäisen vuorokauden ajan.

Jos ajaa voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle ilman ympäristötarraa, joutuu maksamaan 68 euron suuruisen sakon, joka voi nousta 375 euroon maksun viivästyessä.

Autoilu Marseillessa

Oletko menossa Marseilleen autolla?

Ulkomaille rekisteröidyt autot täytyy merkitä Crit’Air-ympäristötarralla 1.1.2019 alkaen. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön silloin, kun korkeammat savusumutasot jatkuvat yli 3 perättäisen vuorokauden ajan. Vaikka täsmällisiä ehtoja ja vyöhykkeen tarkkaa kattavuusaluetta ei vielä tiedetä, voidaan olettaa, että esto koskee ajoneuvoja, joiden Crit’Air-tarran luokka on 4 tai 5.

Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnistä uhkaa 68–375 euron suuruinen sakko.

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Marseilleen – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

Oletko menossa Marseilleen autolla?

Hanki Crit’Air Marseilleen, Pariisiin ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.