Pickerl – Itävallan päästötarra

Pickerl – Itävallan päästötarra

Sakkorangaistus, ja mihin kohtaan autoa ympäristötarra tulee kiinnittää Itävallassa

Mikäli ajoneuvoa ei ole merkitty ympäristötarralla, sakkorangaistus voi olla kova – jopa 2180 euroa. Huomioithan, että kulkeaksesi Itävallan matalien päästöjen vyöhykkeiden läpi et voi käyttää Saksan ympäristötarraa. Kiinnitä tarra tuulilasin sisäpuolelle, joko oikeaan alakulmaa vinjetin viereen tai oikeaan yläkulmaan.

Ympäristötarran voimassaoloaika

Koska voit hankkia ympäristötarran rekisteriotteesi osan II perusteella ja se on sidottu kyseessä olevan ajoneuvon valmistenumeroon, sen voimassaoloaika on rajoittamaton.

Mikä on ympäristötarra

Matalien päästöjen vyöhykkeitä on otettu käyttöön myös naapurimaassa Itävallassa, jossa ne ovat voimassa useilla eri alueilla. Kerromme tällä sivulla missä ja mihin ajoneuvoihin vaaditaan ympäristötarra, joka tunnetaan myös nimellä Umwelt-Picker, kuinka paljon tämä tarra maksaa, minkälaiset sakot sen puutteesta voi saada ja muita asiaan liittyviä tietoja.

Pickerl Itävalta - Tyypit

Mitkä ajoneuvot tulee merkitä ympäristötarralla?

Itävallassa ajoneuvot luokitellaan useisiin eri kategorioihin, ja vain joihinkin niistä vaaditaan ympäristötarra. Tällä hetkellä velvollisuus ei koske muita ajoneuvokategorioita. Katsotaanpa ensin meille tärkeiden kategorioiden listaa:

  • Kategoria L – moottoriajoneuvot, joissa on yleensä vähemmän kuin neljä pyörää
  • Kategoria M – moottoriajoneuvot, joissa on vähintään neljä pyörää ja joita käytetään henkilöiden kuljettamiseen
  • Kategoria N – moottoriajoneuvot, joissa on vähintään neljä pyörää ja joita käytetään tavaralastin kuljettamiseen (yritysajoneuvot)
  • Kategoria O – perävaunulliset ajoneuvot
  • Kategoria T – maatalous- tai metsätaloustraktorit

Velvollisuus kiinnittää ympäristötarra ajoneuvoon koskee vain kategorian N ajoneuvoja, mukaan lukien kategoria N1, eli kevytkuorma-autot. Muiden kategorioiden ajoneuvoihin ei toistaiseksi vaadita ympäristötarraa. Moottoriajoneuvon merkitsemisvelvollisuus ei siis koske henkilöautoja (M1), busseja (M2, M3), moottoripyöriä (L) tai traktoreita (T). Poikkeuslupa vyöhykkeille pääsyyn myönnetään vintage-ajoneuvoille, joiden rekisterikilvissä on merkintä "V" ja joilla on vintage-ajoneuvon todistus.

 

Minkälaisen ympäristötarran tarvitsen?

Itävallassa eritellään kuusi ilmansaastetasoa. Tämä tarkoittaa, että voit saada ajoneuvollesi yhden kuudesta eri ympäristötarrasta, jonka mukaan ajoneuvosi asetetaan tiettyyn päästöluokkaan.

Ympäristötarran päästöluokka määritetään ETY:n / EY:n myöntämän päästödirektiivin (tai ECE:n säännön) mukaisesti. Ympäristötarran saamiseksi tarvitset vain ajoneuvosi rekisteriotteen (osa II), jonka esitettyäsi saat oikeanlaisen tarran. Tilataksesi ympäristötarran netissä sinun tulee vain lähettää meille kopio ajoneuvosi rekisteriotteesta, niin me hoidamme loput puolestasi. Ympäristötarrasi toimitetaan sinulle postitse 14 päivän kuluessa.

Kuinka hankit ekotarran

Ympäristötarran omistusvelvollisuus koskee kaikkia (myös ulkomaalaisia ajoneuvoja). Voit tilata helposti tämän sivuston kautta ympäristötarran, jonka saat postitse enintään neljätoista päivän kuluessa. Toimituksesta ei peritä lisämaksua.

AIOTKO MATKUSTAA ITÄVALTAAN?

Hanki ympäristötarra, joka toimitetaan ILMAISEKSI neljätoista päivän kuluessa.