Strasbourgissa ympäristövyöhykkeet

Vihreä vyöhyke Strasbourg

Vaadittu ympäristötarratyyppi: Ainakin Crit'Air 4

CritAir sticker France

 

Voit lukea enemmän ympäristömerkkiluokista osiossa Ympäristömerkkien luokat.

 

Strasbourgin vähäpäästöinen vyöhyke

Ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA) otettiin 1. marraskuuta 2017 käyttöön myös Strasbourgissa. Sekä ranskalaiset että ulkomaalaiset autoilijat pääsevät voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle ainoastaan siinä tapauksessa, että heillä on voimassa oleva päästöluokan E, 1, 2 tai 3 Crit’Air-tarra. Pääsy alueelle on kielletty muihin päästöluokkiin kuuluvilta tai tarrattomilta autoilta.

Ranska, kuten Saksa, Itävalta ja muut Euroopan maat, pyrkii parantamaan asukkaidensa ympäristöä ja elämänlaatua suurissa kaupungeissa.

 

Strasbourgin vähäpäästöisen vyöhykkeen kartta

Hae reittiohjeet

näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot

Strasbourgin vähäpäästöisen vyöhykkeen voimassaolo

 

Vähäpäästöinen vyöhyke (ZCR)

N2 kategorian rekat < 7,5t

Koko viikko. Minimi Crit'Air 4.

 

Vähäpäästöinen hätävyöhyke (ZPA)

Kyseessä on vähäpäästöinen hätävyöhyke, joka otetaan käyttöön, mikäli päästörajat ylittyvät yli 3 perättäisen vuorokauden ajan.

Ympäristövyöhykkeet koskevat ulkomaalaisia

Jos ajaa voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle ilman ympäristötarraa, joutuu maksamaan 68 euron suuruisen sakon, joka voi nousta 375 euroon maksun viivästyessä.

 

Autoilu Strasbourgissa

Oletko menossa Strasbourgiin autolla?

Ulkomaille rekisteröidyt autot on täytynyt 1.9.2018 lähtien merkitä Crit’Air-ympäristötarralla. Tällainen ns. vähäpäästöinen hätävyöhyke otetaan käyttöön silloin, kun korkeammat savusumutasot jatkuvat yli 3 perättäisen vuorokauden ajan. Voimassa olevalle vähäpäästöiselle vyöhykkeelle päästetään ainoastaan sellaiset ajoneuvot, joiden Crit’Air-tarra kuuluu luokkiin E, 1, 2 tai 3. Ranskassa on 6 erityyppistä tarraa, jotka kertovat, paljonko ajoneuvo vaikuttaa ilmansaasteisiin. Näiden sääntöjen laiminlyönnin uhkana on 68–375 euron suuruinen sakko.

Strasbourgin vähäpäästöinen vyöhyke kattaa kaikki alueen 33 kuntaa. Rajoitukset eivät ole käytössä maantieväleillä A4, A35, N83, N353 ja D1083.

Tilaa ympäristötarra päästäksesi Strasbourgiin – saat toimituksen ilmaiseksi!

Merkin on voimassa rajoittamattoman ajan, ja se tulee sijoittaa tuulilasin oikeaan alakulmaan.

Oletko menossa Strasbourgiin autolla?

Hanki Crit’Air Strasbourg, Pariisiin ja muihin kaupunkeihin. ILMAINEN toimitus.